Verksamhet

Välkommen till Luleå Ridklubb!

1999 firade Luleå Ridklubb 50 år och ridskolan har funnits sedan 1977. Många barn, ungdomar och vuxna har under den här tiden lärt sig umgås med hästar, rida och köra häst - men framför allt haft roligt!

Den nya anläggningen ute på Kalvholmen invigdes 1993. Kommunen står som ägare, men driften sköts av Luleå Ridklubb med både anställd personal och många ideella krafter. Inkomsterna från ridklubben går uteslutande till foder, material, utrustning, hästar samt löner till personalen. Förutom ridinstruktörer, jobbar på ridklubben en ridskolechef, stallpersonal, och en lokalvårdare som även är i stallet.

Luleå Ridklubb är en ideell förening. Styrelsen är på ideell basis och har det yttersta ansvaret för ridskolan.

Näst största breddidrotten

Ridning är i dag den näst största breddidrotten i Sverige. På ridskolan finns ridgrupper för alla - för såväl nybörjaren som för den avancerade ryttaren. Varje ryttare får utvecklas i egen takt och utifrån egen ambitionsnivå. Ridning är också en utomordentlig motionsform.

Många elever och besökare

I dag har ridskolan vid Luleå Ridklubb ca 450 elever som varje vecka deltar i den ordinarie ridskoleverksamheten. Antalet besökare är dock närmare 2 000. Ridklubben har satsat på välutbildade instruktörer och hästar, vilket borgar för god kvalité på ridundervisningen.

Ridskolan

Ridskolan hälsar elever från 6 år och uppåt välkomna. Alla nybörjarelever startar med att delta i en "förberedande ridgrupp". Där får både barn och föräldrar tillfälle att bekanta sig med hästarna samt ta del av hur hästarna och stallet ska skötas. Efter att ha deltagit i en "förberedande ridgrupp" är eleverna redo för ridskolans nybörjargrupper.

Många valmöjligheter

Välutbildad personal erbjuder eleverna en variationsrik ridning på olika kompetensnivåer. Ridskolan erbjuder också ridning för elever med handikapp. Under jul-, påsk- och sommarlov anordnas läger och kurser för intresserade elever. Det finns dagläger eller internat för både barn och vuxna - från nybörjarnivå till mer avancerad ridning. Valmöjligheterna är många.

Träna & tävla

Det finns möjlighet att tävla på både ponny och häst. Elever som är intresserade erbjuds att på ridskolans hästar träna och tävla för Luleå Ridklubb. Ridklubben har i såväl hoppning som dressyr tillgång till kompetenta och välmeriterade tränare. Ridklubben har under åren haft många framgångsrika ekipage.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0